Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä
Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä
Kestävä kulutus ja hankinnat, Liiketoiminta (ja muu kiertotalous)
ruoka, ruokahävikki, ympäristötietoisuus
Etelä-Karjala
Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Aikuiskoulutuskeskus Taitaja.
Hankkeen tavoitteena on tukea monipuolista ja kilpailukykyistä ruoka-alan yrittäjyyttä Kaakkois-Suomessa sekä vahvistaa alueen yritysten kykyä toimia ympäristöystävällisesti.
Ruokahävikki kuriin -hankkeen järjestämä toiminta auttaa lisäämään maaseudun ruokapalvelutoimijoiden osaamista ruokahävikin vähentämisessä ja ympäristötietoisten asiakkaiden palvelemisessa, toimijoiden keskinäisen verkostoitumisen edistämisessä sekä digiosaamisen lisäämisessä. Hanke on kohdennettu Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntiin ja erityisesti maaseudun pieniin ruokapalvelualan/ravitsemisalan mikro- ja pk-yrityksiin.
Hankkeen aikana tuotetaan ja jaetaan tietoa. Osaamisen lisäämiseksi hankkeen aikana järjestetään teemallisia työpajoja sekä jalkaudutaan eri mikro- ja pk-ruokapalvelualan toimipaikkoihin seuraamaan toimintaa konkreettisen tiedon keräämiseksi.
Hankkeen toimenpiteet lisäävät maaseudun yritysten osaamista. Hankkeen tavoitteena on saada aikaan toimintamalli, joka sopii mikro-ja pk-yritysten ruokahävikin vähentämisen ohjenuoraksi.